miercuri, 17 decembrie 2014

Felul in care stai asezat la birou conteaza!


Daca lucrezi intr-un birou timp de 8 ore pe zi, nu este de ajuns sa ai un scaun comod, ergonomic si directorial. Trebuie sa stii si care este postura corecta si eventual niste exercitii pe care sa le faci din cand in cand.

Primul pas este sa te asiguri ca scaunul tau este functional si iti ofera suportul de care ai nevoie. Daca il ai de mult timp si deja pastreaza forma corpului tau, e momentul sa il schimbi. Gasesti scaune pentru birou in Brasov la Selgros. In aceasta perioada gasesti chiar o promotie la scaunele pentru birou.

Dupa ce stii sigur ca scaunul tau de birou este bun, trebuie sa iti exersezi postura. Iata cateva sfaturi utile prin care stii sigur ca nu nu te vei ridica intepenit de pe scaun:

  • monitorul trebuie asezat la nivelul ochilor. Poti sa asezi un mic suport sub el pentru a-l face sa ajunga la acel nivel.
  • spatele trebuie tinut drept, pe spatar. Daca spatarul scaunului este construit corect, va oferi suport spatelui si astfel nu vei sta cocosat.
  • picioarele trebuie sa atinga podeaua. Incearca, de asemenea, sa nu le tii incrucisate sub masa. In felul acesta, circulatia sangelui va fi usurata.
  • Coatele trebuie tinute pe langa corp la un unghi de 90 de grade. De asemenea, ele trebuie asezate pe masa de lucru, pentru ca sa se odihneasca.
  • Ajusteaza-ti inaltimea scaunului astfel incat toate indoiturile corpului sa fie la un unghi de 90 de grade.
  • Partea frontala a scaunului nu trebuie sa raneasca genunchii; Asadar, un scaun cu margini rotunjite va fi ideal.

Formeaza-ti un obicei din statul corect pe scaun la serviciu.  Cu timpul vei vedea cum durerile de spate se vor diminua iar dupa serviciu nu te vei simti intepenit.

Selgros Braşov
Produse alimentare şi nealimentare
Calea Bucureşti nr. 231 Braşov,
500299 , RO
Tel: 0268 307 000
Fax 0268 307 199

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu