miercuri, 24 aprilie 2013

De ce usi antiincendiu?

usi antiincendiu din lemn
Raspunsul la intrebarea anterioara este unul foarte simplu. De ce usi antiincendiu? Pentru ca acestea va minimizeaza pagubele produse de un eventual incendiu.
Da, fiecare dintre noi se poate confrunta cu un incendiu. Poate sa aiba fel de fel de surse, poate sa aiba cauze foarte variate. Altceva decat sa fim atenti si sa avem grija la toate lucrurile care ar putea sa porneasca un incendiu nu putem face. Un incendiu depinde de mult prea multi factori ca sa poata fi, cu siguranta, prevenit. Atunci pompierii nu ar mai avea niciun scop sau unul foarte limitat.
Cu toate acestea, putem sa facem ceva pentru a prevenii pagubele foarte insemnate. Acest lucru se poate realiza cumparand usi antiincendiu. Acestea sunt cele care stau in calea focului, a incendiului, si nu il lasa sa se propage mai departe, pentru o perioada de timp semnificativa. Aceasta faciliteaza, in primul rand, ingradirea incendiului si apoi ofera timpul necesar pentru ca pompierii sa ajunga si sa il lichideze.
Si acum, ne gandim ca ne dorim foarte mult ca usile dintr-o locuinta sa fie din lemn sau din sticla, se poate si asa sa apelati la usi antiincendiu. Puteti sa cumparati usi antiincendiu din lemn la preturi foarte avantajoase, cu indice de rezistenta la foc de 30 sau 60 de minute, in functie de timpul de care credeti ca pompierii ar avea nevoie pentru a ajunge, la care adaugati cateva minute in care oamenii sa aiba timp sa observe incediul si sa sune la 112. Nu intotdeauna este vina pompierilor ca nu se ajunge la timp. Este si vina persoanelor care vad incendiile si nu le anunta. 
usi antiincendiu din sticla
Alegand sa cumparati usi antiincediu din sticla puteti sa optati pentru cadru din otel sau cadru din aluminiu. Pentru cele cu cadru din otel indicele de rezistenta este 30 sau 60 minute, iar pentru varianta din aluminiu puteti opta pentru 60, 90 sau 120 minute ca indice de rezistenta. Este timp suficient pentru ca pompierii sa aiba timp sa isi faca treaba.
Cand vorbim despre constructii industriale lucrurile stau altfel, pentru acestea sunt usi antiincendiu industriale, despre care vom vorbi in curand.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu