vineri, 30 august 2013

Pasi in alegerea unor sisteme de alarma potrivite


Fie ca ati ridicat o casa noua, niste noi birouri sau tocmai ati renovat, trebuie sa acordati o importanta cuvenita si sistemelor de securitate si paza. Rolul acestor sisteme de alarma e de a conecta senzorii care se activeaza atunci cand cineva  intra pe usa sau pe geam - pot sa fie conectate la servicii de monitorizare, fie prin linia telefonica, fie prin semnal GSM. Chiar daca exista numeroase discutii intre a alege intre variantele wireless si cele cablate, e important sa intelegem ca la baza, au aceeasi functie si ca trebuie urmati acelasi traseu.  Inainte de a vedea cativa pasi peste care nu trebuie sa sarim, atunci cand achizitionam pentru prima data un astfel de dispozitiv, putem alerga o privire peste oferta actuala de sisteme de alarma prin Ordis.ro.

- Inainte de a alege varianta sau gama potrivita de sisteme de alarma, putem sa comparam costurile cumpararii unor anumite solutii de acest tip si instalarii acestora. Cele wireless nu necesita de cele mai multe ori sprijinul altor persoane, fiind usor de instalat in cateva ore - nu acelasi lucru se poate spune despre cele cablate.
- Luati in calcul beneficiile si dezavantajele fiecarui tip de sistem, in parte - in functie de dorinta de a le conecta la linia telefonica, ulterioare modificari, extinderi sau transformari ale respectivului imobil.
- O data ce acestea au fost parcurse, se poate aborda amplasarea senzorilor, achizitia de elemente suplimentare (pentru persoanele cu dificultati de auzire se pot instala si lumini intermitente de tip stroboscop, atat in interior cat si in exterior).
- Instalarea unui buton de panica (sau de alarma) e un aspect important atat pentru companii cat si pentru magazine (fiind instalat in zona biroului principal ori a casei de marcat). Chiar si cand alarma nu e activata, el poate fi apasast. In case, e deseori plasat langa pat. El e conectat la respectivul sistem de alarma si transmite semnalul catre firma de paza si protectie sau suna alte numere prestabilite (de mobil sau fix).
- E recomandat sa instalam cel putin 2 camere video, in zona intrarilor.
- Nu neglijati nici protectia impotriva fumului sau incendiilor - daca detectoarele de fum sunt conectate la respectivul sistem de alarma, va aparea notificarea daca apare o astfel de problema.

Alte aspecte in achizitia unor astfel de sisteme de alarma sunt legate de prezenta animalelor - exista  senzori speciali care au imunitate la animale ce cantaresc pana la 18 kg. Astfel, acestea pot fi activate chiar si cand intr-un apartament raman diverse animale, peste zi dar si peste noapte. Pentru mai multe informatii legate de instalare, de tipul detectarilor, cat si pentru consultanta sau sprijin, descopera aici sisteme de alarme de la variati producatori, in diverse bugete.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu